Overvejer du også en karriere som elektriker? At være i lære som elektriker er en spændende og udfordrende karrierevej, som giver dig mulighed for at lære en lang række færdigheder inden for elektricitet og el-installationer.
Det tager 4-4,5 år at færdiguddanne sig som elektriker og du har mange muligheder for at efteruddanne dig.
Når du er i lære ved Olesen & Jensen som elektriker vil du :
Få praktisk træning i at installere, vedligeholde og reparere elektriske systemer. Du vil lære at læse tekniske tegninger, finde fejl og foretage reparationer.
Lære teoretisk viden om elektricitet og el-installationer, herunder forskellige typer af elektriske systemer, deres funktion og sikkerhedsregler.
Gradvist opbygge færdigheder og erfaring som vil gøre dig i stand til at arbejde mere selvstændigt og tage ansvar for mere komplekse opgaver.
Arbejde i forskellige miljøer, da du som elektriker kan forvente at arbejde i forskellige miljøer, herunder på byggepladser, i private hjem og i industrielle eller kommercielle bygninger.
Få gode jobmuligheder efter din læretid. Vi er et stort og solidt firma, hvor vi stræber efter at beholde vores dygtige lærlinge efter endt læretid. Vi sikrer os mod fremtiden og arbejde med den grønne omstilling er en vigtig kompetence som vi også i stigende grad efterspørger.
Gennemfør en uddannelse:
Den mest almindelige måde at blive elektriker på er ved at gennemføre en uddannelse inden for elektrikerfaget. Dette kan enten være en erhvervsuddannelse (EUD) eller en eux-uddannelse, som giver dig både en erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse. Er du over 25 år skal du starte en erhvervsuddannelse for voksne (EUV)
Grundforløb 1(GF1) og 2(GF2) er to faser i en erhvervsuddannelse, som begge er obligatoriske skal bestås for at kunne fortsætte på hovedforløbet i uddannelsen.
Skal du starte på Grundforløb 1 (GF1) er den første del af erhvervsuddannelsen og er normalt en fælles del for alle erhvervsuddannelser. Det varer typisk 20 uger, men kan variere afhængigt af uddannelsen. Formålet med GF1 er at give dig grundlæggende faglige og personlige kompetencer inden for dit fagområde og at give dig mulighed for at afklare, om uddannelsen er noget for dig – herefter fortsætter du til GF2.
Kan du starte direkte på Grundforløb 2 (GF2) er den anden del af erhvervsuddannelsen og varer normalt også 20 uger. GF2 er mere specifik for din valgte uddannelse, og du vil lære mere om det konkrete fagområde, du ønsker at specialisere dig i. Under GF2 vil du typisk have mere praktisk træning og mindre teoretisk undervisning end under GF1.
Find en læreplads:
For at kunne tage en erhvervsuddannelse som elektriker skal du have en læreplads. Du kan søge lærepladser hos O&J hvor du får den praktiske erfaring under din uddannelse. Det er et krav at du har gennemført grundforløb 2. (GF2) før du kan starte i lære ved os.
Gennemfør uddannelsen:
Når du har fået en læreplads, vil du gennemføre din uddannelse ved at tage praktisk og teoretisk undervisning på en erhvervsskole, mens du arbejder som lærling hos os.
Har interesse og passion for faget og fortæller mere om hvad du gerne vil lære om elfaget – hvilke områder finder du spændende – Du skal have gennemført grundforløb 2. (GF2)
Fortæl os gerne om du har nogen tidligere erfaring med elfaget, eller hvor din interesse stammer fra.
Vi vil også gerne høre mere om din uddannelsesmæssige baggrund – måske har du nogle relevante kurser eller skoleforløb der kan være relevante.
Hvis du har noget praktiske erfaringer med arbejdet som elektriker, så fremhæv det gerne – Måske har du været i brobygning via folkeskolen eller taget et introforløb på erhvervsskole. Du kan også som voksenlærling have opkvalificeret dig via relevante kurser eller bare være særlig god til fejlfinding eller arbejde med elektrisk udstyr.
Vi vil også gerne høre mere om dig som person, så vi ved om vi kan matche hinanden.
Vi ser gerne at vores lærlinge er pålidelige, udviser ansvar og har en god evne til at samarbejde og have en positiv indstilling overfor opgaverne.
Vi lægger stor vægt på at vores lærlinge selv “får lov” – og derfor ønsker vi gerne at I er ansvarsbevidste og “vil selv”. Det er samtidig vigtigt at kende egne styrker og begrænsninger.
Vi ligger vægt på at vores lærlinge er nysgerrige og fleksible i forhold til arbejdsopgaver.
Brobygning i folkeskolen som elektriker kan give dig et godt indblik i, hvad det vil sige at arbejde som elektriker, og hjælpe dig med at træffe en beslutning om, hvorvidt dette er noget, du vil forfølge som en fremtidig karrierevej
Hvis du er interesseret i at deltage i brobygning i folkeskolen som elektriker, kan du tale med din skolevejleder/klasselærer om mulighederne. Vi tager gerne imod skoleelever med et ønske om at få et indblik i el-faget.
Vi tager typisk skoleelever i brobygning i 1-2 uger ad gangen.
At vise interesse i et brobygningsforløb ved os, er en god måde at lære os at kende på og kan åbne døre for en fremtidig læreplads.
I et brobygningsforløb vil du typisk få:
En introduktion til faget og lære om hvad det vil sisige at arbejde som elektriker og hvilke opgaver man udfører. Du vil også lære om hvilke færdigheder du har brug for om elektriker.
Vi giver dig et indblik i O&J som arbejdsplads og hvordan vi arbejder og kommer tæt på de ansatte – særligt den gruppe af elektrikere du bliver tilknyttet.
Du får muligheden for at udføre praktisk el-arbejde under tilsyn af en erfaren elektriker – det kunne være at trække kabler eller fejlsøge på elektriske installationer og undervejs vil du lære nogle grundlæggende teoretiske principper indenfor el-faget og blive klogere på de sikkerhedsforanstaltninger der er nødvendige for arbejdet.